¨

Arbejdsgivere støtter fagforeningsblokade

Foto: TV ØST

Arbejdsgiverforeningen Dansk Byggeri går nu meget overraskende ind og støtter en fysisk blokade mod et byggeri på Midtlolland, som fagforbundet 3F står bag.

DR Sjælland fortæller, at det er et polsk firma der i disse måneder bygger for en gårdmand i Nørreballe på Lolland. I følge fagforbundet er blokaden arrangeret, fordi de polske håndværkere kun får 50 kr. i timen og derudover skal betale for at få lov til at bo på gården.

Og efter en appel fra 3F valgte formanden for Dansk Byggeris afdeling på Lolland og Falster Lennarth Kobbernagel at bakke op om blokaden. Det sker bl.a. ved at han har stillet en opvarmet skurvogn til rådighed for de kolde blokadevagter. Lennarth Kobbernagel erkender, at det er første gang han nogensinde har bakket op om en fagforenings-blokade. Men mener det er meget logisk:

- Vi er selvfølgelig nødt til at tage hatten af for at fagforeningerne kæmper for at medarbejderne får en anstændig løn. Det er sgu ikke de polske arbejdere vi er sure på. Det er de polske arbejdsgivere, siger Lennarth Kobbernagel til DR Sjælland

I 3F Midtlolland er fagforeningsformand Jørgen Erik Kozak Nielsen begejstret for den uventede støtte.

- Vi synes da, det er historisk og rigtig flot at de går ind og støtter vores blokade. Men det er jo også en fælles kamp vi fører, siger han til DR Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App