¨

Antorini: Førstehjælp er skolernes ansvar

Foto: TV ØST

Det er skolernes eget ansvar at undervise i førstehjælp, som loven kræver, siger undervisningsministeren.

Det er kommunernes og skoleledernes ansvar, at kun hver anden folkeskole underviser i førstehjælp, selvom loven har krævet det siden 2005. Sådan lyder den klare melding fra børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

Hun har ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen, men i en kortfattet mail til Ritzau skriver hun:

- Skolerne skal undervise i førstehjælp som en del af emnet færdselslære. Det er skoleledernes og kommunernes ansvar, at det sker.

Dermed affejer ministeren udtalelser fra Hjerteforeningen og Danmarks Skolelederforening, som begge mener, at det også er et politisk ansvar, at loven overholdes på folkeskolerne.

- Folkeskolen har mange opgaver. Så det er ministerens ansvar, hvordan der skal prioriteres. Der er livsvigtige grunde til, at det her blev skrevet ind i folkeskoleloven, og det må ministeren tage hånd om, siger Inge Vestbo, administrerende direktør i Hjerteforeningen.

Debatten om førstehjælpsundervisningen kommer, efter at en undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Hjerteforeningen har vist, at kun 48 procent af de danske folkeskoler opfylder lovkravet om at undervise i førstehjælp.

Det er ikke godt nok, erkender Anders Balle, som er formand for Danmarks Skolelederforening, men også han mener, at lovgiverne har et medansvar.

- Politikerne, som er med til at flytte fokus fra skolens alment dannende opgaver til det strengt faglige, må også medvirke i den her sammenhæng.

Christine Antorini fastholder, at ansvaret ligger hos kommunerne og skolerne, men hun lover at tage sagen op.

- Jeg vil tage sagen op med skolelederne og KL, når jeg mødes med dem næste gang, så vi er sikre på, at alle skoleledere er klar over, at det er deres ansvar, at førstehjælp er en del af undervisningen, skriver hun til Ritzau.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App