¨

Antallet af tvangsauktioner: laveste i otte år

00:28

De lave renter og en generel bedring i økonomien gør flere husejere i stand til at betale deres terminer. Det betyder, at antallet af tvangsauktioner i maj måned var væsentligt lavere end samme måned sidste år.

Maj bød på det laveste antal boliger på tvangsauktion siden sommeren 2008. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Nye tal fra Danmarks Statistik tegner et positivt billede af udviklingen indenfor boliger på tvang. I Region Sjælland blev 65 huse sat på tvangsauktion i maj måned. Sidste år var tallet på 110. Selvom faldet er voldsomt, er Sjælland dog stadig den region, der har flest tvangsauktioner.

- Antallet af tvangsauktioner holder et stabilt lavt niveau. I gennemsnit er antallet faldet med cirka 50 tvangsauktioner i løbet af årets første fem måneder, hvis man sammenligner med samme periode i 2015, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en skriftlig kommentar til Folketidende.dk.

Det er blandt andet de lave renter, der giver boligejerne mere råderum, siger chefanalytiker Tore Stramer fra Nykredit til Folketidende.dk.

- Årsagen er helt nærliggende primært, at boligrenterne herhjemme er faldet til et næsten uhørt lavt niveau, siger han i en skriftlig kommentar.

- Dertil kommer dog nok ligeså vigtigt, at såvel beskæftigelsen, boligpriserne og handelsaktiviteten viser stadig større fremgang i store dele af landet, tilføjer han.

Det laveste antal tvangsauktioner, siden Danmarks Statistik startede opgørelsen i 1979, var i 2006 med et gennemsnit på 103 om måneden.

Omvendt var de højeste niveau i 1990 med 1695 om måneden.

Der blev bekendtgjort 215 tvangsauktioner i maj mod 253 i april, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App