Antallet af tvangsauktioner: laveste i otte år

Maj bød på det laveste antal boliger på tvangsauktion siden sommeren 2008. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nye tal fra Danmarks Statistik tegner et positivt billede af udviklingen indenfor boliger på tvang. I Region Sjælland blev 65 huse sat på tvangsauktion i maj måned. Sidste år var tallet på 110. Selvom faldet er voldsomt, er Sjælland dog stadig den region, der har flest tvangsauktioner.

- Antallet af tvangsauktioner holder et stabilt lavt niveau. I gennemsnit er antallet faldet med cirka 50 tvangsauktioner i løbet af årets første fem måneder, hvis man sammenligner med samme periode i 2015, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en skriftlig kommentar til Folketidende.dk.

Det er blandt andet de lave renter, der giver boligejerne mere råderum, siger chefanalytiker Tore Stramer fra Nykredit til Folketidende.dk.

- Årsagen er helt nærliggende primært, at boligrenterne herhjemme er faldet til et næsten uhørt lavt niveau, siger han i en skriftlig kommentar.

- Dertil kommer dog nok ligeså vigtigt, at såvel beskæftigelsen, boligpriserne og handelsaktiviteten viser stadig større fremgang i store dele af landet, tilføjer han.

Det laveste antal tvangsauktioner, siden Danmarks Statistik startede opgørelsen i 1979, var i 2006 med et gennemsnit på 103 om måneden.

Omvendt var de højeste niveau i 1990 med 1695 om måneden.

Der blev bekendtgjort 215 tvangsauktioner i maj mod 253 i april, når der korrigeres for normale sæsonudsving.