Ansatte risikerer straf i sag om vanrøgt

Retssager mod ansatte og ledere i Brønderslev og Lolland Kommuner kan blive konsekvensen af vanrøgtssag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ansvarlige i de kommuner, hvor de 10 børn i Brønderslevsagen har boet, risikerer at blive straffet for ikke at have grebet ind i tide. Det skriver Jyllands-Posten.

Statsadvokaten for Nord- og Østjylland Kirsten Dyrman vil undersøge, om der er grundlag for at retsforfølge de ansatte, som på trods af flere underretninger om omsorgssvigt ikke greb ind.

- Målet er at vurdere, hvorvidt der er grundlag for at efterforske, om myndighederne eller myndighedspersoner strafferetsligt kan stilles til ansvar, siger Kirsten Dyrman til avisen.

Det vil være usædvanligt, hvis der rejses tiltale mod sagsbehandlere og kommunale ledere. Og formanden for landets socialchefer, Ole Pass, Rødovre Kommune, advarer da også statsadvokaten.

- Det vil være meget lidt konstruktivt, og man burde meget hellere undersøge, hvad man kunne gøre for at hindre en gentagelse af den ulykkelige sag ved at lave en minutiøs undersøgelse og sikre, at erfaringerne fra sagen kommer ud til alle kommuner, siger Ole Pass.

Ifølge formanden for Den Danske Dommerforening, Mikael Sjöberg, vil det være udmærket at få sagen prøvet af - også af hensyn til kommunernes retssikkerhed.

- Der bliver jo bragt mange forskellige oplysninger frem i offentligheden og i pressen i disse dage, siger han til Jyllands-Posten.

Hvis der bliver rejst tiltale, kommer det til at omfatte både Brønderslev og Lolland Kommuner, fordi familien i flere år boede flere steder på Lolland, inden de flyttede til Skanderborg. Her indledte kommune en såkaldt paragraf 50 undersøgelse, men inden den var færdig, flyttede familien til Serritsslev ved Brønderslev.

/ritzau/


Nyhedsoverblik