Anklager: Tåregas er farlig vold

Alvorlig voldsparagraf tages i brug mod tilskuer, som løb ind på banen i Roskilde Idrætspark og sprøjtede tåregas i hovedet Lolland Falster Alliancens målmand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke bare almindelig vold, da en tilskuer løb ind på banen under en 2. divisionskamp i fodbold i Roskilde Idrætspark og sprøjtede tåregas i hovedet på modstandernes målmand.

Tilskueren har gjort sig skyldig i vold af særlig farlig karakter, hævder anklageren. I næste uge skal retten fastsætte straffen til tilskueren, og i den forbindelse er det ikke ligegyldigt, hvilken paragraf handlingen falder ind under.

- Der er ikke særlig megen retspraksis på området, så vi ønsker rettens vurdering af et tilfælde, hvor tåregas bruges som våben, siger anklageren, politifuldmægtig Christian Schrøder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Knytnæveslag mod ansigtet behandles som regel som såkaldt almindelig vold, mens knivstikkeri og slag med køller ofte betegnes som vold af særlig farlig karakter og derfor medfører en længere straf.

Den tiltalte er 22 år. Der var få minutter tilbage af kampen mellem FC Roskilde og Lolland Falster-Alliancen, da han løb ind på banen og sprøjtede det gæstende holds målmand i hovedet.

Ved et grundlovsforhør 10. juni fortalte manden, at han havde drukket otte-ni øl, og han indrømmede at have dummet sig. Lige siden har han siddet varetægtsfængslet. Retten i Roskilde behandler sagen 19. juli.

/ritzau/