Anklager sygehus for manglende åbenhed

Familien til den gravide kvinde, som for fjorten dage siden mistede livet på grund af fejlmedicinering, anklager nu Næstved Sygehus for manglende åbenhed om læge-fejl.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For 14 dage mistede Brian Nielsen fra Haslev sin datter og hendes ufødte barn.

 

- Det er hårdt at komme igennem. Jeg har tit svært at sove, og får kun 3-4 timer om natten. Man spekulerer på, hvad der er gået galt, siger Brian Nielsen.

 

En læge på Rigshospitalet fortalte efterfølgende Brian Nielsen, at hans datter var død på grund af en medicineringsfejl på Næstved Sygehus. Men Brian Nielsen hører aldrig personligt fra Næstved Sygehus.

 

- Jeg må læse om det i en pressemeddelelse på Tekst TV, og det er meget ubehageligt.

 

Heller ikke politisk er man tilfreds med det forløb faren har været igennem.

 

- Jeg synes den måde, man har tacket det her på sygehuset er under al kritik, siger Michael Rex (DF) fra Regionsrådet.

 

Derfor vil man nu også have gjort noget ved det.

 

- Næstved Sygehus må jo have at vide, hvordan regionen, vi er jo deres arbejdsgivere ser på det her. Så må vi jo forlange en redegørelse over de mange sager som hober sig op. Hvordan det kunne ske, siger Michael Rex.

 

Direktøren for Næstved Sygehus ønskede ikke at blive interviewet til kamera i dag. Ledelsen siger dog til TV2 ØST, at det er på grund af politiets eftterforskning og hensyntagen til de ansatte, at der ikke er mere åbenhed. Sygehuset indrømmer dog, at de ikke har kontaktet den afdøde kvindes far, men at de har kontaktet afdødes kæreste.

 

- Jeg blev først kontaktet i fredags, efter at det havde været i avisen. Det virker jo ret underligt, de har haft 14 dage, siger den afdødes kæreste, Anders Schmidt.