Anholdt mand er ikke falskmøntneren fra Holbæk

Den mand, der tirsdag aften blev anholdt for falskmøntneri, ser ud til ikke at være den samme, som ved middagstid betalte med en falsk 500-krone seddel i Holbæk

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet efterlyste tirsdag aften en mand, der kort før klokken 13 havde betalt med en falsk 500-kroneseddel i SuperBest i Smedelundsgade i Holbæk.

Om aftenen blev en 24-årig mand anholdt for at betale med en falsk 500-krone seddel på en restaurant i København, og i første omgang var mistanken, at manden var den samme, som ham der havde snydt i Holbæk.

Vekslede for fremmed

Onsdag eftermiddag oplyser Midt- og Vestsjællands Politi dog, at det formentlgit ikke er tilfældet alligevel.

- Ud fra signalementet tyder det på, at der ikke er tale om samme person, men den anholdte kan selvfølgelig have en rolle i sagen alligevel, og det kigger vi på, siger Lene Madsen, der er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Den anholdte 24-årige ar over for politiet forklaret, at han ikke var klar over, at 500-kronesedlen var falsk. Han havde sagt ja til at veksle for en mand, der kom med 2 500-kronesedler og gerne ville have 1000 kroner. Da manden tilfældigvis havde en 1000-kroneseddel på sig sagde han ja til det.

Kendt af politiet

Den 24-årige mand er kendt af politiet for andre forhold. En ransagning af hans lejlighed har ikke kastet nye oplysninger eller beviser af sig, siger Kenneth Jensen.

De 2 falske pengesedler var godt lavet, ifølge politiet. Bortset fra en vigtig detalje: De var påtrykt det samme nummer.

/ritzau/TV ØST