Amok-bilist stoppet af privatmand

En 33-årigs amokkørsel i Kalundborg fik en brat ende, da et vidne til kørslen stoppede ham og holdt ham fast til politiet kom. Politiet roser vidnet for sin handlekraft, men beder andre tænke sig om inden de griber ind i politi-sager

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 33-årige var påvirket af enten spiritus eller stoffer eller muligvis begge dele, da han torsdag formiddag påkørte flere biler i Møllestræde i en stjålet bil, og forsøgte at stikke af til fods. Manden nåede ikke længere end til Skibbrogade. Et vidne til påkørslen var løbet efter ham og stoppede ham og holdt ham fast til politiet nåede frem.

Skaderne på bilerne er endnu ikke opgjort, og det er heller ikke afgjort, hvad der skal ske med den 33-årige. Han sidder stadig i detentionen på politistationen og venter på, at politiet skal finde ud af, hvad han skal sigtes for.

Ros for indgriben

Politiassistent, Jan Lauritzen fra Midt- og Vestsjællands Politi, roser vidnet der stoppede den 33-årige, men beder andre, der overvejer at gribe ind i politisager om at fare med lempe.

- Det er klart, at vidnet der greb ind skal have ros for sin indsats, men inden man selv beslutter sig for at gribe ind i sådan en sag, skal man lige overveje om man har det psykiske og fysiske overskud til at gøre det. Det kan jo hurtigt udvikle sig i en farlig retning. Og hvis den man forsøger at stoppe bliver voldelig, meget urolig eller ligefrem trækker et våben, så skal man skynde sig væk, anbefaler Jan Lauritzen.

Dødstrusler mod vidne

Først i løbet af fredag formiddag bliver det afgjort, hvad den 33-årige præcis skal sigtes for. For udover at have kørt påvirket i en stjålet bil, truede den 33-årige politiet og vidner med at ville "nakke dem". Det er nu op til politiets jurister at afgøre, hvordan sagen mod den 33-årige skal gribes an.