Ammitzbøll udelukker LA, men ikke andre

Simon Emil Ammitzbøll udelukker Liberal Alliance. Han vil nu være "en borgerlig, humanistisk fritænker" og afviser at give plads til en ny radikal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kommer ikke nogen indmeldelse i Naser Khaders Liberal Alliance fra Simon Emil Ammitzbøll, der nu vil være "en borgerlig, humanistisk fritænker".

- Liberal Alliances økonomiske politik, deres udlændingepolitik og deres EU-politik er jo noget, der trækker i en helt anden retning, end det jeg står for, siger han.

Men der kunne være andre døre, der stadig er åbne?

- Jo, men det er ikke sådan, at jeg sidder i dag og kigger i principprogrammerne, som om det var et tilbudskatalog. Sådan spiller klaveret ikke. Vi tager én dag ad gangen, siger han.

Bo Jensen, der er radikal kredsformand i Næstved, hvor Simon Emil Ammitzbøll er valgt, opfordrer sin gamle partifælle til helt at forlade Folketinget og overlade sin plads til en ny radikal, men det kalder Simon Emil Ammitzbøll for "urealistisk".

Han peger på, at De Radikale ikke havde problemer med at tage imod Jørgen Poulsen, da han tidligere på året sprang fra Ny Alliance og bankede på partiets dør. 

- Det Radikale Venstre fik ni mandater ved folketingsvalget i november. Nu har man gladeligt taget imod Jørgen Poulsen her tidligere på året, og nu er man så tilbage på det antal, som vælgerne synes, man skal have, lyder regnestykket.

Men er du ikke personligt valgt blandt andet på det radikale program, og det repræsenterer du så ikke længere?

- Det er jeg valgt på, og jeg mener også, at jeg som minimum repræsenterer en niendedel af de radikale vælgere, så jeg kan med god samvittighed blive siddende i Folketinget, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Den nye løsgænger vil ikke afsløre, hvem han vil pege på som statsminister, men vil fremover betragte sig selv som "en borgerlig, humanistisk fritænker".

/ ritzau /