Ammitzbøll fortsætter angreb på Vestager

Simon Emil Ammitzbøl forlader både Det Radikale Venstre og folketingsgruppen, især i vrede over den radikale leder, Margrethe Vestager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøl begrunder sin udmeldelse af Det Radikale Venstre med mistillid til gruppeledelsen og uenighed om strategi og politik, ikke mindst udlændingepolitik.

Han fortsætter sit angreb på den radikale leder, Margrethe Vestager, som han beskylder for under valgkampen at løbe fra den vedtagne strategi om at se til borgerlig side, hvis der ikke var flertal for en regering af Socialdemokrater og Radikale.

- Det meddelte Margrethe Vestager midt inde i valgkampen, at man alligevel ikke havde tænkt sig at gøre, mindre end 14 dage efter, at både folketingsgruppen og hovedbestyrelsen havde vedtaget den strategi, siger Ammitzbøl.

- Jeg har meldt mig ud efter længere tids politiske og strategiske uenigheder og især, fordi der ikke længere er tillid mellem mig og den radikale gruppeledelse, siger han.

- I forhold til det politiske er der en manglende erkendelse af, at S og SF har bevæget sig så langt ud i udlændingepolitikken, så forskellen mellem dem og VKO-partierne i virkeligheden er ret ligegyldig. Derfor burde det være meget mere åbent, om Det Radikale Venstre samarbejdede til højre eller venstre i salen, siger Ammitzbøl til Ritzau mandag morgen.

- Jeg så gerne, at partiet tog konsekvensen af, at mange andre partier er blevet strammere på udlændingeområdet og stod fast på den borgerlige humanisme og erkendte, at der er ikke er den store forskel på de røde og de blå, siger Ammitzbøl til Ritzau.

- Under valgkampen i november fulgte man ikke den strategi, som folketingsgruppen og hovedbestyrelsen havde vedtaget. Bagefter har man ikke villet erkende det. Det har ikke været muligt for mig at genopbygge den nødvendige tillid, som skal være i en folketingsgruppe.

Han afviser, at han umiddelbart tænker på at melde sig ind i et andet parti. Han vil være løsgænger.

- Det her er ikke et partiskifte, siger han. Han vil ikke helt udelukke, at han kommer tilbage til De Radikale, hvis der kommer en anden gruppeledelse. - Man skal aldrig sige aldrig. Men det er ikke det, der ligger i kortene lige nu, siger han.

/ ritzau /