Ambulancen er hurtigere fremme i Region Sjælland

Trods flere udrykninger er ambulancerne i Region Sjælland hurtigere fremme. Det bliver dog svært at nedbringe responstiden yderligere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2016 var et travlt år for akutberedskabet i Region Sjælland.

Regionens ambulancetjeneste rykkede sidste år ud med blå blink til cirka 66.000 hændelser, hvor folk var kommet til skade eller blevet akut syge. Det er godt syv procent flere udrykninger end året før.

Og trods de flere udrykninger, så rykker regionens ambulancerne hurtigere ud. I 2016 faldt responstiden nemlig i gennemsnittet fra 8.29 minutter til 8.18 minutter i 2015. Det fremgår af en netop offentliggjort årsrapport om Region Sjællands præhospitale indsats i 2016.

- Det er vi selvfølgelig glade for. Vi har nogle geografiske udfordringer i Region Sjælland, hvor vi skal køre langt, derfor er det glædeligt, at vi har nedbragt responstiden, siger Jens Ravn, formand for Udvalget for Det nære sundhedstilbud i Region Sjælland, til TV ØST.

Øget antallet af ambulancer med paramedicinere

Er det godt nok at gå fra 8.29 minutter til 8.18 minutter?

- Ja, absolut. Der skal meget til at få et gennemsnit for responstid til at falde. Vores geografiske udfordringer betyder, at det bliver svært at få tiden til at falde endnu mere, svarer Jens Ravn. 

Region Sjælland har blandt andet øget antallet af ambulancer med paramedicinere fra 17 til 24, og dermed er Region Sjælland den region med flest paramedicinere målt i forhold til antal indbyggere.

Hele 190 paramedicinere dækker nu regionen, og det er med til også at sikre hurtigere responstider. Også brugen af nødbehandlerenheder og 112-akuthjælpere er i stærk stigning og er en hjørnesten i det samlede akutberedskab.