Ambulance under angreb på Sydhavsøerne

I denne uge er en sønderskudt Røde Kors-ambulance på turné på Lolland-Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom Røde Kors’ store indsamling er afsluttet, så er 2014 stadig Røde Kors’ 150 års jubilæum.

Fremvisningen af en sønderskudt ambulance på Lolland-Falster i denne uge indgår i fejringen af jubilæet. Det sker under overskriften "Ambulancer under angreb". Midt i glæden over fortids bedrifter ønsker Røde Kors at fokusere nutiden.

Røde Kors’ medarbejdere og frivillige ude i verdens brændpunkter arbejder under langt vanskeligere forhold end tidligere. Alene i Syrien mistede sidste år 39 nødhjælpearbejdere livet. Statistikken over nødhjælpere, der bliver skudt kloden rundt, viser en tredobling siden 2003.

Ambulancen, der er fremvises og som ses på billederne til denne artikel, har dog ikke været i kamp. Hullerne i dens sider har Hærens Ild- og Kampstøttecenter skudt ind i en 15 år gammel og udtjent ambulance, som Røde Kors har fået doneret af Falck.

Formålet med at fremstille så dyster og alvorlig en udstillingsgenstand er, ifølge Røde Kors, at gøre befolkningen opmærksom på og skabe forståelse for de ekstra svære forhold, hjælpearbejde foregår under.

Fredag er ambulancen parkeret på Lille Torv i Maribo ved Røde Kors’ butik. Torsdag er den i Nakskov. Onsdag var den i Rødbyhavn. Tirsdag var den i Nykøbing F.