¨

Ambassade indviet

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Torsdag åbnede Lolland-Falsters egen ambassade i København

Rusland, Tyskland og Kina har én. I dag, torsdag, fik Lolland og Falster så også deres egen ambassade i København.

"Embassy of Lolland-Falster" skal drives af den lokale erhvervsorganisation, Business LF, der har som formål at tiltrække virksomheder, turister og investeringer. Ønsket er at synliggøre og promovere sydhavsøerne.

Den såkaldte ambassade skal også være udstillingsrude i hovedstaden for lokale kvalitetsvarer fra området. En ambassadesekretær skal "varetage Lolland Falsters interesser i hovedstaden", skriver Business LF i en pressemeddelelse.

Ambassadens aktiviteter vil spænde fra temaudstillinger, events i og uden for huset, netværksmøder samt markedsføringskampagner. Derudover vil ambassaden danne ramme for det nyetablerede ambassadørkorps, som skal medvirke til at skabe positiv opmærksomhed og styrke Lolland-Falsters indflydelse nationalt og internationalt, skriver Business FL.

"Embassy of Lolland-Falster" bor i Rosengården nær Nørreport Station i København.

Et nybrud

Tidligere har også Nordvestjysk Erhvervsrådet annonceret planer om at åbne sådan en ambassade i København for at fremme lokalområdets interesser blandt andet på Christiansborg.

Det er et nybrud, at udkantsområder føler sig nødsaget til at åbne sådan nogle repræsentationer i hovedstaden, har professor i statskundskab Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet tidligere sagt om nordvestjydernes planer, skriver Ritzau

Han kalder det også for paradoksalt, at det skulle være nødvendigt i betragtning af Danmarks beskedne størrelse.

02:07 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App