Alt for mange drukneulykker

Det bekymrer Rådet for Større Badesikkerhed, at antallet af drukneulykker i år næsten allerede er på højde med hele 2007.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

16 drukneulykker hidtil i år får Rådet for Større Badesikkerhed til at slå alarm. I 2007 druknede 19 mennesker i Danmark, og derfor bekymrer det, at ulykkestallet allerede nu er så højt.

- Jeg kan frygte, at vi ikke har oplevet den sidste drukneulykke i år, når vi lige er begyndt på august, som er den sommermåned med mest vind og strøm, siger Michael Aller, formand for Rådet for Større Badesikkerhed.

Blandt de druknede er fire tyskere og en polak. Dertil kommer, at otte mennesker er omkommet ved drukneulykker i havne. Senest druknede en mand i havnebassinet på Strynø, da han tilsyneladende fik et ildebefindende og sidst i juli druknede en mand i Præstø havn.

- Havneulykkerne ser vi som et særligt problem. Der er behov for et større oplysningsarbejde, og vi vil gerne arbejde sammen med havnene om det, siger Michael Aller.

En forklaring på de mange badeulykker kan være den lange og varme sommer, som har givet flere mod på en tur i vandet, men Michael Aller er også bekymret for, om forsigtigheden er gået fløjten hos de badende.

- Der er især tre råd, som alle badende bør følge. Man må aldrig gå længere ud end til navlen, man må aldrig bade alene, og det gælder uanset, om man er fem eller 75 år gammel. Og når der er børn med, er det en god idé, hvis de voksne først mærker efter, om der er strøm i vandet, siger Michael Aller.

Michael Aller tilføjer, at det også kan være fornuftigt at spørge de lokale til råds om badeforholdene.