Akuthelikoptere flyver oftere i den sydlige del af regionen

Akuthelikopterne bliver oftere og oftere sendt af sted, når der er brug for hjælp i de yderste dele af Sjælland, Lolland og Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man har kunnet se den gule helikopter flyve henover regionen flere gange i 2016 end året før. 

For det såkaldt præhospitale beredskab sender oftere og oftere en akuthelikopter af sted, når der er brug for hjælp i de yderste dele af Sjælland, Lolland og Falster.

For i 2016 lettede akuthelikopteren med en læge ombord hele 915 gange. Det svarer til tre gange i døgnet. Det er en stigning fra 671 flyvninger året før.

Det fremgår af årsberetningen for Præhospitalt Center i Region Sjælland.

Som oftest flyver helikopteren til Rigshospitalet med akut syge eller Roskilde Sygehus med patienter, der er ramt af en blodprop, skriver DR P4 Sjælland.

quote Vi kan jo se, at den især flyver i den sydlige del af regionen, hvor der er langt til nærmeste hospital

Jens Ravn (V), formand for Region Sjælland præhospitale udvalg

Tidligere en del kritik

Der har været en del kritik af akuthelikopteren, fordi den ikke kunne flyve om natten og måtte holde stille i dårligt vejr. 

Men det er ikke længere et problem, lyder det fra formanden for Region Sjælland præhospitale udvalg, Jens Ravn (V).

- Vi kan jo se, at den især flyver i den sydlige del af regionen, hvor der er langt til nærmeste hospital, og så er den også ofte ude på vores mange øer, siger Jens Ravn til DR P4 Sjælland og fortsætter:

- Man skal ikke tænke på, at helikopteren er dyr med pilot og lægebemanding døgnet rundt. Det koster, men det er nødvendigt, fordi vi er så geografisk stor en region.