¨

Akut lægehjælp reformeres efter kritik

Det begyndte med den lille dreng Christian, der forblødte i sin fars arme på Vestsjælland. Nu varsler Danske Regioner den største reform af tilbuddet til akut syge danskere i 20 år.

Hele systemet; fra de praktiserende læger og vagtlæger til skadestue og alarm 112 skal omlægges, mener regionerne, der vil gennemføre reformen på tre år. Det skriver Berlingske Tidende.

Samtidig rasler DF-leder Pia Kjærsgaard med sablen og kræver, at sundhedsministeren senest i januar har en plan klar, som der kan arbejdes videre med i 2010 - med det sigte, at forbedringer træder i kraft senest i 2011. Sker det ikke, vil hun personligt bede statsministeren sætte sig i spidsen for forbedringer.

- Jakob Axel Nielsen må forstå, at der er et pres på ham, ikke bare fra os, men fra Venstre. Hvis ikke han forstår det, må statsministeren tage fat i ham, siger Pia Kjærsgaard.

Regionernes plan, der blev præsenteret i går, indledes med en indrømmelse: Systemet er for usammenhængende« og »utilgængeligt« for borgeren, lyder det.

Det kan ende med tab af liv, som det skete med et-årige Christian. En velgennemført reform er, siger regionernes formand, Bent Hansen (S), den »bedste form for undskyldning«.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App