Akut lægehjælp reformeres efter kritik

Det begyndte med den lille dreng Christian, der forblødte i sin fars arme på Vestsjælland. Nu varsler Danske Regioner den største reform af tilbuddet til akut syge danskere i 20 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hele systemet; fra de praktiserende læger og vagtlæger til skadestue og alarm 112 skal omlægges, mener regionerne, der vil gennemføre reformen på tre år. Det skriver Berlingske Tidende.

Samtidig rasler DF-leder Pia Kjærsgaard med sablen og kræver, at sundhedsministeren senest i januar har en plan klar, som der kan arbejdes videre med i 2010 - med det sigte, at forbedringer træder i kraft senest i 2011. Sker det ikke, vil hun personligt bede statsministeren sætte sig i spidsen for forbedringer.

- Jakob Axel Nielsen må forstå, at der er et pres på ham, ikke bare fra os, men fra Venstre. Hvis ikke han forstår det, må statsministeren tage fat i ham, siger Pia Kjærsgaard.

Regionernes plan, der blev præsenteret i går, indledes med en indrømmelse: Systemet er for usammenhængende« og »utilgængeligt« for borgeren, lyder det.

Det kan ende med tab af liv, som det skete med et-årige Christian. En velgennemført reform er, siger regionernes formand, Bent Hansen (S), den »bedste form for undskyldning«.