Aktivitetspark bremset i Sorø

Planerne om en Natur- og Aktivitetspark ved Sorø kan risikere at blive forsinket. Danmarks Naturfredningsforening kræver nemlig en miljøundersøgelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var meningen at den nye Natur- og Aktivitetspark i Sorø skulle åbne i foråret 2015, men det er ikke sikkert, det kan lade sig gøre nu.

- Af alle kommer Danmarks Naturfredningsforening og sætter en kæp i hjulet på det. Det er fuldstændig uforståeligt, fortæller Niels Aalbæk Jensen, som er projektleder på den nye park og bor i Sorø.

Klage indgivet i 11. time

Natur- og Aktivitetsparken vil koste omkring 4 millioner kroner at bygge, og planen er, at den skal indeholde et naturlegeland, en anløbsbro med søbad, udlejning af kajakker, kanoer og mountainbikes samt et multihus til udstillinger.

- Alle har sagt, at det var et rigtig godt projekt, og så kommer man i 11. time og siger: aaarhh, dur ikke, siger Peter Knudsen, som til daglig er direktør i Altan.dk og investor i parken.

Vil ikke undersøge miljøpåvirkning

Danmarks Naturfredningsforening i Sorø har nemlig lige før klagefristen indgivet en klage til Sorø Kommune over, at kommunen ikke har tænkt sig at lave en såkaldt VVM-redegørelse for parken.

Det er en vurdering af miljøets påvirkning af parken.

- Vi mener, at kommunen skal lave en ordentlig lokalplan, som regulerer, det, der skal foregå dernede, siger sekretær, Rolf Lehrmann.

Bekymret over mountainbikes

Tidligere har foreningen  ellers bakket op om projektet.

- Vi synes, at det er en god ide, så længe alle love og regler bliver overholdt. Der er jo både skov- og søbyggelinjer samt paragraf 3 område (beskyttet naturtype) at tage hensyn til. Men hvis alt det overholdes lyder det som en god plan, for det vil da være dejligt, om det store område kan bruges til noget, sagde formand for Danmarks Naturfredningsforening, Eva Nielsen til Sjællandske tilbage i maj.

Men nu er især den planlagte udlejning af mountainbikes i parken faldet foreningen for brystet:

- Vi kan jo se, hvordan visse mountainbikeryttere bruger naturen på en meget, meget belastende måde, som virkelig går ud over dyrelivet, ved at de ikke bruger de fastlagte stier, fortæller Rolf Lehrmann.

Afviser bekymring

Men det forstår Niels Aalbæk Jensen slet ikke:

- Vores tilstedeværelse her vil jo betyde, at vi kan give dem kort, og vi er hernede ved søen, så vi kan sige: hov hov, husk lige at køre ordentligt og efter anvisningerne, siger han til TV ØST.

Naturfredningsforeningens klage skal nu behandles, og både Niels Aalbæk Jensen og Peter Knudsen frygter, at det kan få projektet til at trække i langdrag.

Han og resten af foreningen er især bekymret over planerne om at lege mountainbikes ud i parken.

- Vi har jo en drøm om at åbne her til foråret, så nu kan det jo være, vi skal gå et år til, siger Peter Knudsen.