Aktionærer kan få begrænset erstatning i Trelleborg-sag

Hvis de utilfredse aktionærer vinder sagen mod Bank Trelleborg, kan de få en mindre erstatning, end de måske lige forventer, vurderer professor i børsret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag morgen afleverede posten stævninger fra vrede aktionærer hos Bank Trelleborg, Finanstilsynet, Sydbank og Fonden for Bank Trelleborg i danmarkshistoriens første gruppesøgsmål.

- Hvis aktionærerne beviser, at tvangsindløsningen af aktierne skete ulovligt, vil handlen højst sandsynligt ikke gå tilbage. Aktionærerne vil så kunne se frem til erstatning i forhold til den kurs, de skulle have haft, siger professor i børsret på Københavns Universitet Jesper Lau Hansen til Ritzau.

Aktionærerne skal dog ikke forvente, at de får fuld erstatning i forhold til den kurs, de blev tvangsindlagt til at sælge til og den høje kurs, aktien havde kort før salget. Den kan ifølge professoren have været kunstigt høj.

Lau Hansen vurderer til gengæld, at det meget principielle søgsmål højst sandsynligt vil blive godkendt af Retten i Næstved, så sagen mod Finanstilsynet, Sydbank og Bank Trelleborg kan rulle.

Aktionærerne er blandt andet utilfredse med de tab, de har lidt i forbindelse med en tvangsindløsning af aktierne, da Sydbank overtog den kriseramte Bank Trelleborg i januar måned.