Aktion Sommerjob

Unge er en efterspurgt arbejdskraft i sommerlandet. Der er simpelthen ikke nok af dem til at klare de ledige jobs i kioskerne og grillbarerne. Derfor sætter erhverslivet i Odsherred nu gang i Aktion Sommerjob

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sidste sæson var den helt gal. Der manglede unge hænder til at servere pølser og is i sommerlandet, i Danmarks største sommerhusområde i Odsherred.

- Nu sætter vi gang i aktion sommerjob. For at informere de unge om mulighederne for et job i sommerlandet, siger erhverschef Jes Wilhelmsen, Odsherred Erhvervsråd.

De unge tilbydes blandt andet et gratis kursus inden sommerjobbet starter.

- Jeg har ikke lyst til at arbejde i sommerferien, siger den 15 årige skoleelev fra Ellinge Lyng Rikke Juhl.

Aktion sommerjob sker i et tæt samarbejde mellem Odsherred Erhversråd og ungdomsvejlederne på egnens skoler og uddannelsesinstitutioner. De de unges uddannelsesvejledere har blandt andet denne forklaring, hvorfor de unge ikke har lyst til at trække i arbejdstøjet i sommerferien.

- Når de unge har sommerferie, så trænger de lige så megeet til ferie, som vi andre gør. Men jeg synes aktion sommerjob er en god idé, fordi de unge blandt andet kan lære, hvordan man gebærder sig på på en arbejdsplads, siger uddannelsesvejleder Claus Hinrichsen, U.U. Nordvestsjælland.

Den 28. marts er der informationsmøde om Aktion Sommerjob på Vig Skole