¨

Agerhøns til tælling

Foto: TV ØST

Agerhønsene bliver færre. Men hvor lille bestanden efterhånden er, vides ikke. Derfor gik en flok jægere på Lolland i dag igang at tælle.

 

Fjorten jægere og dobbelt så mange hunde finkæmmede i dag godt éttusinde hektar lollandsk jord i jagten på agerhønen.

- Vi tæller simpelthen hvor mange agerhøns her er. Vi ved, at der bliver færre og færre agerhøns, men ingen har nogensinde foretaget en reel optælling, så det er det vi skal i dag, fortæller Christian Clausen som er projektleder for optællingen.

Antallet af agerhøns er gået voldsomt tilbage. I dag skyder jægerne kun en tiendel det antal agerhøns, de skød for 50 år siden. Og selvom jagtudbyttet ikke direkte udtrykker antallet af agerhøns i Danmark, så er det et tydeligt pejlemærke på, at bestanden er blevet betydeligt mindre.

- Det skyldes nok først og fremmest udviklingen i landbruget. Altså den mere og mere intensive landbrugsdrift, som ikke sparer hjørner til naturen, forklarer projektleder Christian Clausen.

Jægerne og deres hunde brugte det meste af dagen på at finkæmme de tusinde hektar land. Men talte kun i alt otte agerhønepar - plus en single.

- Det er ikke ret mange. Desværre. Men hvis alt går godt, så kan de heldigvis let blive til 80 agerhøns til efteråret, fortæller Christian Clausen.

Målet med optællingen er at få landmændene til at tage større hensyn til agerhønsene. Optællingen fortsætter søndag  ved Vordingborg.

01:38 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App