Afvist på forkert grundlag

Da Ringsted Kommunes Byplan- og Boligudvalg ville afvise en ansøgning om at etablere en ny spillehal i Benløse Centret, fandt det ud af, at begrundelsen ikke holdt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ansøgningen om at få lov til at indrette en spillehal i Benløse Centret førte til en erkendelse af, at byrådets Byplan- og Boligudvalg ikke just havde overblik over, hvor mange spillesteder, der eksisterer i Ringsted Kommune.

Det betyder, at der nu skal udarbejdes en oversigt over alle kommunens spillesteder.

Det skriver DAGBLADET Ringsted. 

Den aktuelle ansøgning er et godt eksempel på manglende viden.

Der var således lagt op til at blankt nej med henvisning til, at Benløse Centret ligger for tæt på både Asgårdsskolen og Benløse Skole, henholdsvis 800 og 1000 meter fra centret.

Og spillehaller må ikke ligge fristende tæt på skoler, ligesom de heller ikke må ligge tæt på kirker eller i områder med sociale problemer - og dermed bidrage til at øge de sociale problemer.

Det er ganske udmærkede argumenter for at sige nej, men de viste sig ikke at holde.

Da de folkevalgte politikerne i udvalget med formanden, Thorkil Mølgaard (Venstre), i spidsen fik tænkt sig om, stod det klart, at et nej i Benløse ikke kunne stå for en nærmere prøvelse.

For Benløseparken og området omkring centret kan ifølge formanden nok næppe påstås at være specielt socialt plaget i forhold til de andre steder, hvor der er givet tilladelse til spillehaller.