Afviser druk på skibe

Der bliver ikke drukket tæt ombord på Søværnets skibe. Sådan lyder det fra Flådestationen i Korsør efter Nyhedsavisen har påstået, at besætningsfolkene drikker store mængder alkohol, når de er i havn og til søs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der findes tre slags løgn: almindelig løgn, forbandet løgn og statistik, siger Palle Cortes, flotilleadmiral hos Flådestation Korsør.

Han genkender ikke det billede af berusede sømænd, som Nyhedsavisen i dag beskriver ombord på flådens skibe. En ting er at der tages store mængder alkohol med på togterne, men det er ikke ensbetydende med at der drikkes heftigt, siger Palle Cortes.

En del alkohol tager besætningsmedlemmerne med hjem igen, da det er toldfrit, når de er på togt ved Færøerne eller Grønland. Desuden bruges en del til gæster, der kommer ombord til en reception eller lignende, forklarer Palle Cortes.

Han genkender ikke den beskrivelse, som man kan læse i avisen i dag - nemlig en tidligere besætningsmedlem der fortæller, at der blev holdt abefester ombord, hvor man kunne købe drinks til ti kroner stykket.

- Hvis det var, som Nyhedsavisen påstår, så var vi jo aldrig kommet sikkert ud af havnen. Desuden har jeg ikke kendskab til en eneste ulykke som skyldes alkohol, siger Palle Cortes til TV2 Øst.