Afskedens time for Popovic

Det bliver hårdt for Bojana Popovic at sige farvel til Slagelse og Anja Andersen. Hun håber at gøre det med sejren i Champions League.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To gange 60 minutter har Bojana Popovic tilbage i Slagelse-trøjen, før det i næste sæson gælder rivalerne fra Viborg. Når det sidste fløjt har lydt næste søndag i Brøndby Hallen, så håber den serbiske håndboldstjerne, at hun kan løfte trofæet i Champions League efter den anden finalekamp mod russiske Lada Togliatti. Det vil være en drøm af en afslutning på fem år som Anja Andersens darling i Slagelse.

Bojana Popovic erkender, at det er hårdt at skulle sige farvel til klubben, holdkammeraterne og træneren.

- Når de to finaler er færdige, så er det slut, og jeg er lidt ked af kun at have to kampe tilbage, for jeg har haft det godt i de fem år i Slagelse. Men jeg håber at kunne slutte rigtigt, siger Bojana Popovic.

Altid forrest
Den 27-årige back og playmaker har været omdrejningspunktet for klubbens to Champions League-titler og tre DM-titler. Hun har været stjernen over dem alle og altid gået forrest, når det har brændt på i pressede situationer. 

Anja Andersen spåede allerede Popovic en stor fremtid, da hun hentede hende til klubben som 22-årig i 2002 fra den ungarske klub Podgorica. Popovic erkender, at Anja Andersen har bidraget meget til hendes udvikling.

- Hun har betydet meget. Jeg kunne meget, da jeg kom til Slagelse, men hun har lært mig at tænke håndbold. Jeg kan læse spillet, og gøre de rigtige ting på de rigtige tidspunkter. Når noget ikke går godt, så spiller jeg mere med hovedet end tidligere, forklarer Bojana Popovic.

I november meddelte Viborg, at klubben havde sikret sig Bojana Popovic fra den kommende sæson. Parterne har indgået en treårig aftale. Men selv om Popovic trækker i den grønne trøje, så vil hun blive ved at søge råd hos sin læremester.

- Selvfølgelig vil vi blive ved at bevare kontakten, og hun kan stadig hjælpe mig. Vi er meget gode venner. Hun er en ven for livet, og det er vigtigere end håndbold og titler, når man er færdig med at spille håndbold, understreger Bojana Popovic.

Fortsætter guldbølgen
Den bedste afskedsgave Popovic kan give sig selv og Anja Andersen er at snuppe trofæet i Champions League for tredje gang. Den første finale spilles i Rusland på søndag, og Popovic mener, at de nykårede danske mestre rider på guldbølgen og også snupper det største trofæ af dem alle.

- Vi har ventet lang tid på det her, efter vi tabte sidste år. Vi har spillet en flot sæson, som har været godt planlagt. Fra januar har vi bare spillet bedre og bedre. Nu kommer formen, og vi kan spille endnu bedre, end vi har vist indtil nu, mener Popovic.

Bojana Popovic taler gerne om de to kampe, der venter forude, men når snakken falder på hendes kommende klub Viborg, så bliver hun tavs. Hun fortæller, at hun gerne vil vinde flere titler, men ellers vil hun ikke tænke på fremtiden lige nu. Det er tydeligt, at det bliver svært for hende at sig farvel til livet i Slagelse.

Hun vil da heller ikke afvise, at hun vender retur til Slagelse efter opholdet i Viborg.

- Man ved aldrig. Men efter planen vil jeg stoppe, når jeg bliver 30 år. Så vil jeg gerne have børn. Men der er jo mange, der spiller videre efter det, så måske hvis kroppen kan klare det, lyder det fra Bojana Popovic. ritzau

Fakta om Bojana Popovic:

 • Navn: Bojana Popovic (indtil sommeren 2004, Petrovic)
 • Født: 20. november 1979 i Nis, Serbien
 • Højde: 185 centimeter
 • Vægt: 74 kilo
 • Klubber: DIN-Classic NIS (1996-1998), Buducnost Podgorica
 • (1998-2002), Slagelse DT (2002-2007), Viborg HK (2007-?) 

Meritter:

 • Jugoslaviske mesterskaber: 4
 • Jugoslavisk pokaltitler: 3
 • Danske mesterskaber: 3
 • Danske pokaltitler: 1
 • Champions League-titler: 2
 • EHF Cup-titler: 1
 • Årets spiller i Danmark: 3