¨

Afgiver forklaring i retten

Foto: TV ØST

Den såkaldte Esbjergmand afgiver torsdag i retten forklaring om påståede overgreb mod ni børn gennem 20 år. Flere af overgrebene skal være fundet sted på Sjælland og Lolland.

Den 40-årige tiltalte i den såkaldt Esbjergsag bliver torsdag afhørt i byretten i Esbjerg om det første af de mange forhold i det tykke anklageskrift med omkring 30 anklagepunkter

Den spinkle 40-årige mand, der har været fængslet det seneste års tid, er tiltalt for grove overgreb mod primært små piger, først flere steder på Sjælland og på Lolland og siden i Esbjerg, som han flyttede til for nogle år siden.

Da sagen startede tirsdag, nøjedes anklageren med at afhøre manden om et forholdsvis inferiørt forhold om besiddelse af børneporno. Der blev fundet fotos og videoklip på mandens computer, da han blev anholdt.

I det forhold nægter han sig skyldig, som det også er tilfældet i de mange andre grove forhold, hvor han er tiltalt for sexmishandling, vold og trusler mod primært små piger. Hans egen datter er også blandt ofrene.

Anklageren, statsadvokatassessor Linda Saugmann Christensen, har tilrettelagt den 10 dage lange sag lidt atypisk.

Videoafhøringer af de mindste børn afspilles i retten, og afhøring af de større børn foregår særskilt.

Derefter bliver børnenes mødre, der anmeldte overgrebene, afhørt. Til sidst bliver den tiltalte afhørt om hvert enkelt forhold.

Den 40-årige har tilsammen fire børn. De tre - to drenge og en pige - har han sammen med en filippinsk kvinde, som han nu er separeret fra.

Børnene blev tvangsfjernet, da manden blev anholdt i begyndelsen af oktober 2010.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App