¨

Affalds-idé skrottet

Foto: TV ØST

En idé om at afbrændt affald fra lossepladser kunne være en energi-guldgrube, holdt ikke til et virkelighedstjek. Det erkender firmaet bag ideen nu.

Affalds- og energiselskabet REFA fra Nykøbing Falster var sidste år sikre på, at de havde fået en genial ide: Genbrug af gammelt jern og gummi samt afbrænding af affald fra lossepladser skulle skaffe mere brændsel til fjernvarme og strøm. En idé, som de nu erkender, slog fejl, skriver DR Sjælland.

- Resultatet blev, at vi faktisk valgte at stoppe forsøget efter fire måneder. Desværre viste økonomien sig ikke helt at leve op til det, vi havde håbet på, siger vicedirektør i REFA, Søren Møller-Madsen.

Tysk affald billigst
Faktisk har det vist sig, at det er langt billigere at importere affald fra Tyskland.

REFA, som indsamler og behandler affald fra hele Lolland og Falster, giver de høje danske afgifter skylden, og opfordrer politikerne til at gøre det mere attraktivt at få fuld valuta ud af affald.

En opfordring, de Radikale gerne tager imod.

- Verden ændrer sig hele tiden, og jeg synes, det vil være meget naturligt at kigge på, om afgiftssytemet er skruet rigtigt sammen, siger miljøordfører Lone Loklindt.  

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App