Afdød lå glemt i 44 døgn

En hel serie af fejl var årsag til, at pårørende aldrig blev underrettet, da 76-årige Kaj Erik Truelsen fra Haslev døde i marts. Personalet glemte ham i kapellet på Fakse Sygehus i 44 dage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den afdødes niece Susanne Truelsen fortæller i dag, at hun er rystet over, at det danske sundhedssystem tilsyneladende fungerer så dårligt, at end ikke de allernærmeste får besked, hvis et familiemedlem afgår ved døden.

- Men endnu værre er det næsten, at Kaj bare fik lov til at ligge i sygehusets lille kapel i seks uger, før nogen reagerede. Det er simpelthen uværdigt, siger hun.

Kaj Erik Truelsen var lænket til en kørestol og boede for sig selv i Haslev. Han ejede hverken avis, tv eller mobiltelefon og deltog kun sjældent i familiesammenkomster. Den 11. marts blev han ramt af en blodprop i hjertet og døde i sit hjem.

Herefter blev han kørt til kapellet på Fakse Sygehus - og glemt.

Vicedirektør Bente Drachmann for Sygehus Syd i Region Sjælland undskylder overfor familien og forklarer, at der er sket en hel række menneskelige fejl.

- Det er meget uheldigt og meget uacceptabelt, siger hun.

- Der er flere faktorer der er årsag, til det der er sket. Det starter med at man fra sygehusets side regner med at de pårørende har fået besked. Den næste er så at vi aldrig følger op på det herinde, forklarer Bente Drachmann.

Vicedirektøren har nu iværksat procedurer, så fejlen ikke kan ske igen.