Afdeling for brystundersøgelser i Ringsted lukker til april

Afdelingen for brystundersøgelser på Ringsted Sygehus lukker, og en ny afdeling åbner på Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra 1. april vil det ikke længere være muligt at få en brystundersøgelse på Ringsted Sygehus. Afdelingen lukker, og en ny afdeling åbner i stedet på Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Ansvaret for ledelsen af afdelingen flyttes allerede nu til Sjællands Universitetshospital.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

quote Vi har handlet politisk på den ulykkelige sag om mangelfulde brystundersøgelser

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

Det sker hurtigst muligt, så den fremtidige ledelse kan forberede opbygningen af den nye afdeling i Roskilde sammen med medarbejderne.

- Vi har handlet politisk på den ulykkelige sag om mangelfulde brystundersøgelser, fra det øjeblik vi fik kendskab til sagen, og nu udmønter vi et væsentligt skridt i vores 7-punktsplan: Lukning i Ringsted og opbygningen af den nye afdeling i Roskilde, siger regionsrådsformand Heino Knudsen i pressemeddelelsen.

- Medarbejdere, ledere og Regionrådsrådet arbejder hver dag målrettet for, at alle patienter får de korrekte undersøgelser for brystkræft i Region Sjælland - og at de føler sig i trygge hænder, fastslår regionsrådsformanden.

VIDEO: Se eller gense indslaget om Katja Gryckdal Lindshauge, der har tabt tilliden til Ringsted Sygehus, efter en overlæge satte hende bagerst i køen, selvom hun led af brystkræft.

 

Rådgivning fra Sundhedsstyrelsen

Inden den nye afdeling for brystundersøgelser åbner, gennemføres et gennemsyn af vejledninger, retningslinjer og arbejdsgange. Det sker blandt andet med rådgivning fra Sundhedsstyrelsen.

- Vi styrker samtidig dialogen med de praktiserende læger omkring henvisningerne til brystundersøgelser ved mistanke om brystkræft. Vi vil også inddrage Dansk Brystkræft Organisation og Kræftens Bekæmpelse i opbygningen af den nye afdeling, siger Heino Knudsen.

quote  Vi styrker samtidig dialogen med de praktiserende læger

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

Beslutningen blev mandag truffet af Forretningsudvalget i Region Sjælland som opfølgning på regionens 7-punktsplan, hvor punkt 5 er at flytte brystundersøgelserne til Sjællands Universitetshospital. Inden beslutningen effektueres, vil den blive drøftet med medarbejdernes repræsentanter i regionens øverste MED-udvalg.

Regionsrådets 7-punktsplan blev vedtaget i februar 2019 for at hjælpe de berørte kvinder og rette op efter de mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus.

Den såkaldte 7-punktsplan indeholder følgende: