Ældre siger nej til vakuum-mad

Ringsted Kommune har ikke succes med den nye madordning for de ældre borgere. Halvdelen har valgt en anden løsning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De ældre i Ringsted Kommune lader sig ikke uden videre overtale til at gå over til vakuum-gas pakkede frokostretter. Det viser de første forsøg på at udskifte hjemmehjælperens frisksmurte mad med færdigbehandlet mad, der leveres udefra.

- Vi har ikke visiteret så mange endnu, men ud af dem, vi har nået, har måske halvdelen valgt en anden løsning, siger social og sundhedschef Birgit Wehlast til DAGBLADET Ringsted.

Kommunen er først for nylig gået i gang med at revisitere de borgere, der modtager pleje og praktisk hjælp fra kommunen som et led i besparelser på ældreområdet. Man kender derfor ikke slutresultatet, men de første forsigtige forventninger er, at 50 procent eller mere finder andre løsninger gennem pårørende og naboer. 

Den nye madordning er ikke den eneste ændring i hverdagen for de ældre og handicappede, der modtager hjælp fra kommunen. Fremover må hjemmehjælperen nemlig hverken købe ind eller vaske tøj. Det skal kommunens Service- og Rengøringskorps stå for gennem en mobil og centraliseret ordning. Ifølge Birgit Wehlast har enkelte protesteret over den nye ordning, der delvist kører som et forsøg.

- Men efter en samtale har de fleste godt kunnet se fornuften i, at sundhedspersonalet tager sig af plejen af de ældre, som de er uddannet til, mens de opgaver, der kan varetages af andre, tages ud.