Ældre glæder sig over truende lukning

Erhvervsforeninger for arbejdsløse ældre er truet af lukning, fordi de mangler medlemmer, og i Sorø er den allerede lukket. Men baggrunden er glædelig, seniorerne får nemlig arbejde i stedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi har nærmest sejret os selv ihjel. 

Sådan siger Torvald Fonsbøl, koordinator for Senior Erhverv Danmark, der skaffer arbejde til arbejdsløse, der er over 50 år. Det går nemlig så godt, at Senior Erhverv i Randers, Billund og Sorø allerede er lukket, fordi de ikke har medlemmer nok. Og samtidig har mange af de 25 tilbageværende lokalforeninger svært ved at skaffe det nødvendige medlemstal på mindst 25 arbejdsløse.

- Vi smiler med det ene øje, fordi det går så godt med at få medlemmerne i arbejde, men græder lidt med det andet, fordi det gør det svært at drive foreningerne, siger Torvald Fonsbøl til Ritzau.

Arbejdsløsheden for aldersgruppen 50+ er faldet fra 35.295 til 24.008 i forhold til sidste år, og medlemstallet i Senior Erhverv Danmark er faldet med godt 20 procent siden sidste år.

Foreningerne holder derfor åbent hus torsdag for at hverve nye medlemmer. Den store mangel på arbejdskraft er en indlysende årsag til, at det er let at finde arbejde til arbejdsløse over 50, siger Flemming Ibsen, arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet. Men samtidig er netværksgrupperne også oplagte til at matche arbejdsgiver med de ledige, mener han.

- Aldersgruppen er meget eftertragtet på arbejdsmarkedet, og på den her måde er det let for begge parter at finde sammen. De har en stor rutine og erfaring, er loyale og fleksible og kan lære fra sig, og det gør dem til et godt aktiv, siger Flemming Ibsen.

Det kan Senior Erhverv Svendborg tale med om. Den har fået 42 i arbejde i år, og med 31 medlemmer nærmer foreningen sig bundgrænsen.

- Vi gør meget ud af at reagere hurtigt på henvendelser, men alligevel at finde den rigtige. Mange medlemmer når nærmest ikke at komme ind, før de er ude igen i nyt job, siger formand Steffen Høgild, der overtog formandsposten for tre måneder siden, fordi den gamle formand fik nyt job.