Ældre flygter fra den kommunale hjemmehjælp

Private hjemmehjælpere på Lolland er blevet kimet ned af utilfredse borgere, der vil væk fra den kommunale hjemmehjælp. Den fungerer simpelthen ikke, mener de. Det giver de private hjemmehjælpere nye kunder i butikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I følge loven om social service, står det borgerne frit for, om man vil vælge den kommunale hjemmehjælp FRA og den private TIL. Det tilbud benytter flere og flere ældre sig af på Lolland, efter den kommunale hjemmehjælp er blevet omstruktureret.

-Før i tiden kunne man altid ringe til det nærmeste plejecenter og komme til at snakke med en leder eller en hjemmehjælper. Det kan man ikke mere. Der er simpelthen ikke en leder, siger Per Holmboe, der lige er skiftet til en privat hjemmehjælp.

Lene Bång Jensen har sammen med kompagnon et firma, der udfører privat hjemmehjælp. Det sidste stykke tid er de - flere gange dagligt - blevet ringet op af frustrerede borgere.

-Vi har 4-5 i telefonen hver dag, som vil i kontakt med os. De vil væk. Simpelthen skifte til os, siger Lene Bång jensen.

Lene Bång Jensens kompagnon Manja Hemmingsen var, før hun blev selvstændig, ansat som kommunal hjemmehjælper. Hun mærker tydeligt forskellen mellem den gamle Rudbjerg kommune og den nye storkommune Lolland.

-Før var der en synlig ledelse man kunne henvende sig til og det var rart. Nu er der ingen og de ældre føler, at de står med det hele selv, siger Manja Hemmingsen.

Selvom de private hjemmehjælpere altså, hver dag, oplever frusrerede borgere, er kommunens sundhedsudvalg og ældreråd, i går aftes, blevet enige om, at der IKKE er rod i kommunens hjemmehjælpsordning.

-Vi konkluderer at der ikke er rod eller kaos, men der er nogle ting, der skal forbedres, bland andet situationen omkring de manglende teamledere. Informationen og telefonkontakten skal også forbedres, slutter formanden for sundhedsudvalget, Klaus Pedersen fra Venstre.