Ældre bliver overhørt på sygehuset

Datteren til en ældre mand, der døde efter at være blevet udskrevet fra Næstved Sygehus, melder nu sagen til patientklagenævnet. Hun mener, at lægerne simpelthen overså hendes fars symptomer. Noget der ifølge Ældre Sagen, sker for rigtigt mange ældre pat

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I juli i fjor blev Marianne Løjes 87-årige far indlagt på Næstved Sygehus med feber og svimmelhed. Efter godt en uge blev han udskrevet til genoptræning - uden at lægerne havde opdaget, at han i flere dage havde haft en sprængt tyktarm.

- Vi fortalte dem jo gang på gang, at der var problemer med fars mave, og bad dem om at være opmærksomme på det, fortæller Marianne Løje.

På genoptræningscenteret opdagede personalet hurtigt at Mairanne Løjes far var dødeligt syg, og han blev indlagt akut. Men da var det for sent. Om formiddagen den 27. juli døde Marianne Løjes far. Hans familie har nu besluttet at klage til Patientklagenævnet.

Men sagen er lagtfra enestående.

- Det sker ofte, at at de ældre har svært ved at trænge igennem til lægerne i den travle hverdag på sygehusene, siger sundhedspolitisk konsulent i Ældre Sagen, Søren Gustavsen.

Samtidig er de medicinske afdelinger generelt for dårlige til at aflæse de ældre patienters symptomer. Og det selv om de ældre udgør en meget stor del af patienterne på afdelingerne.

- Lægerne på de medicinske afdelinger er generelt for dårlige til at aflæse de ældres symptomer. De bliver behandlet på samme måde som de unge, og så går det galt, siger han.