Ældre bilist sigtet for uagtsomt manddrab

Politiet sigtede søndag aften en mand i 70'erne for trafikdrab på 16-årig i Viskinge ved Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi sigtede søndag aften en mand i 70'erne for uagtsomt manddrab. Sigtelsen blev rejst, efter at manden og hans kone blev afhørt i forbindelse med en 16-årig dreng, der lørdag eftermiddag blev fundet død i vejkanten uden for Viskinge ved Kalundborg.

Drengen blev kørt ned, da han kom trækkende med sin cykel. Vagtchef Boye Rasmussen ønsker ikke at oplyse, hvad der er kommet frem under afhøringen - heller ikke, hvordan manden forholder sig til sigtelsen.

- Det er en meget ulykkelig sag i et lille samfund, så vi må også tænke på dem, der er involveret i det her, siger vagtchefen.

Manden er yderligere sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved ikke at udvise agtpågivenhed og for ikke at have ydet hjælp til den tilskadekomne.

Dermed er den ældre mand foreløbig ikke sigtet for straffelovens paragraf om at undlade at hjælpe personer i livsfare. En paragraf, som ellers ofte bliver taget i brug, når der er tale om en flugtbilist.

Det var med vidners hjælp, at politiet kom på sporet af den ældre mand. Ægteparrets BMW blev set i nærheden af ulykkesstedet med en skade i forruden, som kan stamme fra ulykken.

- Vi må sige, at vi har fået utrolig stor hjælp fra offentligheden, siger Boye Rasmussen.

/ritzau