Advokat til gidslers familier

De skræmte familier til de fem gidsler på skibet Danica White får intet at vide om de forhandlinger, der foregår. Derfor vil en fagforening nu hyre en advokat, der skal varetage deres interesser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er uhyggeligt det her. Familierne får intet at vide. Jeg har talt med familiemedlemmer. De troede, at løsepengene var på plads, og pludselig får de at vide, at der ingen er alligevel, siger Morten Bach fra fagforeningen 3F til BT.

I sidste uge kom det frem, at kaprerne kræver otte millioner kroner for at frigive de fem søfolk, skibet og lasten. Danica White blev kapret ud for somalias kyst i begyndelsen af juni måned.

Rederiet bag det kaprede skib, Folmer og Co har sagt, at de ikke kan skaffe pengene. Og Udenrigsministeriet vil heller ikke betale, da de frygter det vil medføre flere kapringer eller forhøje løsesummen, hvis den danske stat går ind på kaprernes betingelser.

- Det mindste man kan forlange, er, at de pårørende bliver holdt orienteret om forhandlingernes forløb. Og nu skal en advokat hjælpe dem med at skaffe de oplysninger om, hvad der foregår, som de har krav på, siger Morten Bach fra 3F.

Udenrigsministeriet har ingen kommentarer til beskyldningerne om, at de pårørende ikke får nok informationer om, hvad der sker med deres familiemedlemmer, som er gidsler.