Advarsel om nye skred på Møns Klint

Der er øget risiko for skred på Møns Klint efter den seneste tids voldsomme regn. Skov- og Naturstyrelsen er ved at sætte advarselsskilte op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De rekordstore mængder regn i juni og begyndelsen af juli får nu Skov- og Naturstyrelsen til at advare om forøget risiko for skred på Møns Klint. Medarbejdere fra styrelsen satte onsdag advarselsskilte op ved trapperne, der fører fra toppen af klinten ned til stranden.

Skovfoged H.C. Gravesen fra styrelsen oplyser, at man har vurderet situationen i samråd med GEUS, Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse.

- Vi kan konstatere, at kridtet i klinten er meget vådt. Samtidig er vandstanden i søer og moser i området meget høj lige nu. Derfor er der i øjeblikket en øget risiko for skred på klinten. Vandet kan nemlig få større eller mindre mængder af grus, ler og kridt til at skride ned fra klinten. Det er højst usædvanligt, at vi oplever den slags om sommeren, siger H.C. Gravesen.

Skov- og Naturstyrelsen vil ikke spærre klinten og stranden nedenfor for færdsel, da der kun er forhøjet risiko i en del området.

- Men man bør være ekstra årvågen og undlade at færdes under de stejle klintepartier, siger skovfoged H.C. Gravesen.

Han anbefaler, at man bruger Maglevandstrappen og Jydelejetrappen, hvis man vil fra klintens top og ned på stranden. I begge tilfælde kan man med rimelig sikkerhed gå ud på de halvøer, der blev dannet ved de to store skred i januar og marts.

Efter den seneste regn er der allerede sket en række mindre, men ufarlige skred, hvilket tydeligt ses på stranden.

- Flere steder ligger der nu bunker af mudder, som er op til 1,5 meter høje. Man skal ikke klatre op på de bunker, for man risikerer at synke i, og det kan være meget svært at komme op igen, siger H.C. Gravesen.

Al færdsel i naturen - og også på Møns Klint - er på eget ansvar, understreger Skov- og Naturstyrelsen.

/ritzau/