Adm. dir.: Ingen krise i banksektoren

Roskilde Bank tog store risici - så store at Sparekassen Sjælland i hvert fald ikke kunne være med. Men på trods af kollaps for to banker på et halvt år afviser man, at der er brug for ny lovgivning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Administrerende direktør for Sparekassen Sjælland, Flemming Hansen, har de senere år set kunder forsvinde til Roskilde Bank, fordi man i Roskilde Bank havde en meget stor risikovillighed.

- Roskilde Bank har været en meget hård konkurrent. De har haft en risikovillighed, som vi aldrig får, siger Flemming Hansen.

Efter kollaps i BankTrelleborg og Roskilde Bank har der været talt om krise i banksektoren, men det er der ikke hold i, mener Sparekassen Sjællands administrerende direktør.

- Banksektoren er sund. Når vi ser nogle kollaps, så er det, fordi der føres en risikopolitik, som afviger fra den måde man generelt bruger i bankvæsenet, siger Flemming Hansen.

Nu ærgrer Flemming Hansen sig over, at det måske bliver mere besværligt at drive bank, hvis politikerne ændrer lovgivningen og laver flere restriktioner.

 

 

Det er ikke lykkes at få en kommentar fra Roskilde Bank