Åbningstale gav få gode nyheder til regionen

Statsministerens åbningstale indeholdt få, men gode nyheder til Region Sjælland. Det mener flere lokalvalgte politikere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En smule forbigået.

Sådan var den umiddelbare følelse, som Kaare Dybvad (S) sad tilbage med, efter statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) åbningstale i dag ved åbningen af Folketinget.

- Lars Løkke nævnte mange forskellige steder, men den eneste region, der ikke blev nævnt, det var vores region, Region Sjælland, lød det fra Kaare Dybvad (S) til TV ØST umiddelbart efter.

Et lyspunkt for regionen

Men der var dog alligevel et særligt lyspunkt i statsministerens tale, som flere lokalvalgte politikere ser frem til.

quote Lars Løkke nævnte mange forskellige steder, men den eneste region, der ikke blev nævnt, det var vores region

Kaare Dybvad (S), folketingsmedlem

Nøgleordet i talen var nemlig udflytningen af statslige arbejdspladser, som allerede er sket flere steder i regionen. Til december bliver der sat navn på endnu flere arbejdspladser, der skal flyttes ud af København.

- Det er en rigtig god nyhed for os. Det er i hvert fald et sted, hvor jeg som lokalvalgt folketingsmedlem vil kæmpe for, at vi får nogle flere arbejdspladser ud i Region Sjælland, siger Louise Schack Elholm (V).

Håber vi får del i det

Også Kaare Dybvad (S) var begejstret for, at udflytningen blev nævnt som et arbejdspunkt for regeringen:

- Jeg synes, det er ambitiøst, og jeg synes, det er den rigtige vej at gå. Jeg håber, at vi også i Nordvestsjælland og på Lolland-Falster og andre steder kan få del i de her udflytning af arbejdspladser, lød det fra Kaare Dybvad.

quote Det er i hvert fald et sted, hvor jeg som lokalvalgt folketingsmedlem vil kæmpe for, at vi får nogle flere arbejdspladser ud i Region Sjælland

Louise Schack Elholm (V), folketingsmedlem

Ønsker flere betjente

Men det var ikke kun udsigten til udflytning af arbejdspladser, som de lokale folketingsmedlemmer så frem til. 

René Christensen (DF) hæftede sig især ved, at statsministeren nævnte ungdoms- og bandekriminalitet i talen. Den slags kriminalitet hærger nemlig også vores område, og Dansk Folkeparti håber at sende flere betjente ud i vores område:

- Det er rigtig godt, at vi skal kigge på, hvordan vi skal finansiere politiet fremadrettet. Det er ikke mange, men få der driver den her kriminalitet, og dem skal vi have fat i. Og det kræver altså flere betjente i lyseblå skjorter som er mere i området, lyder det fra René Christensen (DF).