93 milliarder til tog

Danskerne skal ud af bilerne og ind i togene, lyder det fra SF, der er klar til at investere massivt i jernbanen - blandt andet på Sjælland. Priserne skal sænkes og skinnenettet udbygges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

SF vil sikre at alle får en ordentlig transportmulighed. Alle dem, der i dag ser bilen som den eneste mulighed skal se den kollektive trafik som et reelt alternativ. Det er nødvendigt, hvis kampen mod den globale opvarmning skal vindes, mener partiet.

Derfor foreslår SF at bruge 93 milliarder kroner over 10 år på bedre tog- og busforbindelser i hele Danmark. Priserne skal sænkes med 30 procent, og jernbanen skal udbygges så rejsetiden falder betragteligt.

I region Sjælland betyder det blandt andet en hel ny jernbanestrækning til Ringsted og en ny station i Køge Nord. Også Sydbanen fra Nykøbing Falster til Ringsted skal udvides, og Nordvestbanen skal forsynes med dobbeltspor mellen Vipperød og Lejre, oplyser P4 Sjælland.

SF går ikke ind for den planlagte Femernforbindelse, men vil have en fast forbindelse fra Gedser til enten Rostock eller Warnemünde. Partiet ønsker også en fast forbindelse over Kattegat.