800 kilo tunge tyre stak af fra fold

2 tyre stak onsdag aften fra et landbrug ved Næstved. De kom formentligt op at kæmpe om en kvie og brød så ud af folden. Tyrene blev fanget torsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

OPDATERET: 2 tyre på op mod 800 kilo stykket slap onsdag aften fri fra et landbrug ved Holløse på Øllerupvej mellem Næstved og Fuglebjerg. Torsdag blev de dog fanget igen.

Tyrene brød ud af deres fold ved 18.30-tiden i aftes, og landmanden, der ejer dem, gætter på, at det skete på grund af en dame.

- Min teori er, at de er blevet kviegale, og så er de kommet op at slås omkring kvien. Jeg har i hvert fald aldrig set noget lignende, og jeg ved ikke, hvad det ellers skulle være. De var fuldstændigt hjernedøde. Normalt plejer jeg at kunne kalde dyrene til mig med foderspanden, men de var slet ikke til at komme i kontakt med. Heldigvis kom de andre ind, ellers var de jo også stukket af, fortæller Erling Nielsen.

12.000 kroner stykket

Han var selv ude i aftes og leder efter dyrene og er i gang igen torsdag morgen, men han har ingen bud på, hvor de kan være løbet hen. Han har haft de 2 avlstyre i henholdsvis et halvt og helt år, og de er cirka 12.000 kroner værd stykket. Nu håber han bare, at de stadig kan bruges, når de bliver fundet.

- De er sikkert fortsat med at kæmpe, men de kan jo ikke blive ved. Jeg håber, at den ene er blevet træt og har givet op. Hvis der er fundet en sejrsherre, så falder de til ro. Hvis ikke det er sket, så bliver de stressede, og så kan de ikke bruges til meget, men lad os nu se, fortæller Erling Nielsen.

Lad dem være!

Hvis nogen ser tyrene, skal de holde sig på afstand og ringe til politiet med information om, hvor dyrene er.

- Man skal endelig ikke gøre noget selv. Det er store kræfter, der er på spil, og de angriber, når de er i det humør og i forvejen er i gang med at kæmpe. Når jeg ikke engang kan komme i kontakt med dem, så skal man lade dem være, siger han.

Hvis du ser de 2 tyre, kan politiet kontaktes på telefon 114.

Politiet har sendt en patrulje til området. Her leder betjentene efter de undslupne dyr i samarbejde med landmanden.

Det oplyser Flemming Hartmann, der er vagthavende hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV2 Øst.