80-årig dement stukket af 10 gange

Poul Sørensen fra Slagelse er frustreret over, at hans demente hustru 10 gange på halvanden måned er stukket af fra den aflastningsbolig, som hun bor i.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mindst 10 gange på halvanden måned er 80-årige Ulla Sørensen fra Slagelse stukket fra den aflastningsbolig, hvor hun har boet siden januar. Det skriver Sjællandske.

Hun er dement, og derfor bekymrer det hendes mand Poul Sørensen, at hun så mange gange har gået rundt på må og få. De fleste gange er hun gået hen til deres tidligere fælles hjem, men hun er også blevet fundet ved en rundkørsel i den anden ende af byen.

- Når hun sådan kan stikke af så mange gange, så er der noget galt. Da Ulla var gået ud til den rundkørsel, blev hun samlet op af en flink mand, som kørte hende hjem til mig - Ulla har ingen problemer med at huske, hvor hun boede indtil januar - men hvad sker der næste gang? Hvad nu, hvis det ikke er en flink mand eller hjælpsom borger, der tager sig af hende? Hvor finder vi hende så? spørger Poul Sørensen i dagens udgave af Sjællandske.

En udfordring

I Slagelse Kommune kalder borgerdirektør Lone Irene Petersen den type sager for en udfordring, fordi det på den ene side er personalets opgave at passe på borgerne og undgå, at de kommer galt af afsted, når de går ud, mens loven på den anden side skal overholdes, og de ansatte derfor ikke kan afholde borgerne fra at gå ud.

Poul Sørensen har stillet spørgsmålstegn ved, om der er personale nok på stedet, hvor hans hustru bor, men Lone Irene Petersen afviser, at antallet af ansatte er et problem.