61-årig kvinde dræbt af bakkende bus i Holbæk

En kvinde fra Holbæk blev tirsdag eftermiddag dræbt af den bus, hun netop var steget ud af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 61-årig kvinde har tirsdag eftermiddag mistet livet, da hun kort efter at være ankommet til sin ældrebolig ved Elisabeth Centret på Carl Reffsvej i Holbæk - blev påkørt af en bus.

Da det ikke var muligt for den 50-årige chauffør at vende på vejen, hvor busserne plejer at vende, ville han bakke ud. Han kiggede i sine spejle, men kunne ikke se, at der var nogen bag bussen og rammer efterfølgende kvinden.

Chauffør dybt berørt

Kvinden var på vej hjem fra dagcenter, da ulykken skete, og vagtchefen fortæller, at kvinden havnede under bussen. Chaufføren tilkaldte hjælp og gav hende førstehjælp, men kvinden blev erklæret død ved ankomsten til Holbæk Sygehus.

Bussen blev efter ulykken undersøgt af en bilinspektør, men der blev ikke fundet nogen fejl på den, og den er frigivet til vognmanden igen. Den 50-årige chauffør fra Holbæk er ifølge politiet dybt berørt af ulykken.

Ændrer ikke procedurer

I Holbæk Kommune tager personale på ældreområdet sig af de pårørende til den afdøde og det vidne, der sad i bussen, da ulykken skete, mens chaufføren formentligt får hjælp gennem det firma, han er ansat i.

Trods den tragiske ulykke har kommunen ikke planer om at ændre procedurer, når borgere skal til og fra bussen.

- Som det er nu, følger vi dem, der har behov for det til og fra bussen, og umiddelbart er der ikke planer om yderligere forholdsregler oven på den her ulykke, lyder det fra Gudrun Pedersen, kommunikationschef i Holbæk Kommune.

/ritzau/TV2 ØST