¨

60 ugers ventetid på prostata-operationer

Foto: TV ØST

Ventetider på over et år for at blive opereret, er realiteten for mænd, der lider af prostata i Nordvestsjælland og skal opereres på Holbæk Sygehus. Allerede i 2005 blev der fra Vestsjællands Amt bevilget penge til at få ventelisterne ned, men intet er sk

I 2005 var der 60 uges ventetid på at blive opereret for prostata på Holbæk sygehus. Det fik dengang politikerne i Vestsjællands Amt til at afsætte midler til at bringe ventelisterne ned. Alligevel er der i dag, to år senere, stadig 60 ugers ventetid på operationer for prostata.

- Jeg kan jo kun agere inden for de rammer jeg får udstukket og oven i købet kom der fra 2004 til 2005 mange flere prostatakræft-patienter, siger ledende overlæge på Urologisk afdeling på Holbæk Sygehus, Lise Kay.

Den plan der blev lavet i 2005 gav ekstra midler, men det var ikke tilstrækkeligt, da der kom uventet mange patienter med prostatacancer. Alligevel kom der ikke flere penge, forklarer Lise Kay.

Det var den tidligere direktion for sygehusene i Vestsjællands Amt, der havde ansvaret for, at ventelisterne blev bragt ned.

I går stillede det tidligere amtsrådsmedlem i Vestsjællands Amt Arne Vodstrup Thomsen en række spørgsmål til Regionsrådet, der nu vil kigge på ventelisterne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App