59-årig standsede 3 tyve

En 59-årig mand var mandag aften årsagen til, at 3 indbrudstyve blev stoppet i at stjæle fra kolonihavehuse i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et par ejere af kolonihavehuse i haveforeningen Virkelyst i Kalundborg kan takke deres nabo for, at de ikke fik stjålet noget, da 3 indbrydstyve mandag aften brød ind.

- Klokken 22.27 fik vi et opkald fra den 59-årige mand, der havde set en bil, han ikke kendte, i haveforeningen. Han undrede sig over tidspunktet, og da han efterfølgende hørte en knasende lyd fra en dør, der blev brudt op, og en rude der blev knus, ringede han til politiet, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Øl, vand og kamera

Flere patruljevogne kørte ud til haveforeningen, og betjentene parkerede en af vognene på tværs, så gerningsmændene ikke kunne stikke af i bilen. Til gengæld tog de benene på nakken, men en hundepatrulje havde held til at standse de 2 af tyvene, og senere på aftenen blev den tredje anholdt i sit hjem i Kalundborg.

De 3 mænd havde nået at være inde i 2 kolonihavehuse, hvor de havde samlet øl, sodavand, et kamera og småpenge sammen. De blev afhørt i aftes og løsladt efterfølgende og kan se frem til at blive kontaktet af politiet igen, når sagen skal afgøres.

De 3 er henholdsvis 17, 18 og 23 år og fra Kalundborg.