500 underskrifter mod lægeklinikker: Krisemøde om Nordic Medicare

Regionsrådsformand vil indkalde Nordic Medicare til et krisemøde på baggrund af en underskriftindsamling mod lægeklinikkerne, der ligger på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

500 borger har skrevet under på en protest mod lægeklinikkerne, der ligger på Lolland.

Derfor vil Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) nu tage initiativ til et møde med Nordic Medicare, der har fem lægeklinikker på Lolland, skriver Folketidende.

quote Det gør indtryk på mig, at der er indsamlet så mange underskrifter

Heino Knudsen (S), regionsrådsformanden i Region Sjælland

- Jeg har taget initiativ til et møde med Nordic Medicare for at grave helt ned i den her sag. Vi har jo behov for hele tiden at skabe de bedste rammer og de bedste muligheder for vores borgere, og det er klart, det gør stort indtryk, når der er så mange borgere, der skriver under på en klagesag, som de gør her, siger Heino Knudsen (S) til TV ØST. 

Hundredvis af borgere har skrevet under 

Tæt på 500 borgere har nu skrevet under på en protest mod lægeklinikkerne, der ligger med to i Nakskov samt i Horslunde, Maribo og Rødby.

quote Det er bestemt ikke nødvendigt, at man skal lave underskriftindsamlinger. Vi tager alle henvendelser meget alvorligt

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland

Regionsrådsformanden mener ikke, at underskriftindsamlingen er sket på baggrund af, at regionen har været for lidt opmærksom.

- Det er bestemt ikke nødvendigt, at man skal lave underskriftindsamlinger. Vi tager alle henvendelser meget alvorligt. Derfor har vi også løbende en tæt dialog omkring det her. Jeg får også løbende henvendelser fra borgere, der er tilfredse eller mindre tilfredse med deres lægetilbud, siger Heino Knudsen.

Regionsrådsformand: - Der mangler generelt læger i Danmark

Regionsrådsformand Heino Knudsen vil grave helt ned i sagen, og det er derfor han nu vil tage helt konkrete initiativer i brug.

- Nu tager jeg en snak med Nordic Medicare, og jeg tager også en snak med min egen organisation, som jo hele tiden arbejder på det her område, og om at skabe det bedste lægetilbud til vores borgere. Så det har vi meget fokus på, og det vil vi også have fremadrettet, siger han.

Men det er vel også Region Sjællands ansvar, at der ikke er nok praktiserende læger, som har lyst til at virke f.eks. på Lolland?
- Vi har hele tiden en række initiativer i gang for at tiltrække læger. Men vi må konstatere, at vi mangler læger generelt set i Danmark, som det er lige nu. Det er derfor, at de her løsninger med lægeklinikker er opstået. Det er derfor, jeg har fokus på hele tiden at skabe det bedste tilbud. Det er også derfor, jeg har taget initiativ med Nordic Medicare for at grave til bunds i den her sag, siger Heino Knudsen.