49 familier får børnepasning udenfor deres postnummer

Alene i april kommer 37 familier i Holbæk til at køre langt efter en dagplejer. I maj måned kommer 12 mere til at skulle køre udenfor deres postnummer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det fremgår af en rapport til Økonomiudvalget i Holbæk i denne måned.

Det betyder at pladsgarantien i Holbæk kommune lige så stille bliver udvandet. For at bibeholde pasningsgarantien tilbyder man de nye familier plads til deres børn udenfor 4300 Holbæk.

- Jeg ved godt de overholder deres pasningsgaranti, men jeg synes det er skandaløst. Vi kan simpelthen ikke få det til at hænge sammen, fortæller Susanne Petersen.

Hun er mor til Elias på ni måneder og starter på arbejde 1. maj. Hun har endnu ikke fået nogen dagplejeplads, men har netop fået at vide, at hun kommer til at køre til Svinninge eller Jyderup. Det er de eneste byer, der har ledige pladser hos dagplejerne.

Formanden for Udvalget for Børn kender godt til problematikken.

- De har ikke været fremsynede nok i den gamle kommune. Men vi arbejder på højtryk for at finde en løsning, siger formand for Udvalget for Børn, Annica Granstrøm fra Venstre.

Politikerne har tilført dagplejeområdet 17 millioner kroner på budgettet for i år. For de penge bliver der i øjeblikket bygget tre institutioner og kommunen søger dagplejemødre som aldrig før. Formanden foreslår, at de trængte familier bruger privat pasning med tilskud.

Politikerne regner med, at kunne tilbyde alle familier i Holbæk børnepasning i byen i midten af næste år.