48-årig skudt: Et projektil mangler i betjentes forklaring

De 2 betjente, der var tilstede, da en 48-årig mand i sidste uge blev skudt af politiet, har forklaret, at de afgav 3 skud. Flere vidner siger, at de hørte 4.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt på et lille torv i hjertet af Slagelse er brostenene røde. Klokken er 01.49 natten til fredag, og en arterie er formentlig revet op i benet på en 48-årig mand, efter at han er ramt af skud fra politiet.

I første omgang lyder det, at Muammer Arslan er ramt i lysken - senere skal familien have fået oplyst, at politiet har skudt ham i den nederste del af låret.

Under alle omstændigheder mister Arslan adskillige liter blod, og selvom hans tilstand først virker stabil, så er den 48-årige far til tre død af sine kvæstelser, inden weekenden er ovre.

Politiforbundets forsvarsadvokat, Torben Koch, fortæller, at de to betjente tilsammen har afgivet forklaring om ét varselsskud og herefter to skud mod benene - mens flere vidner, som tv2.dk har talt med, samstemmende forklarer, at der faldt ét skud mere end det.

Altså i alt fire skud - hvilket passer med det antal af projektiler, som politiets efterforskere næste morgen skal have fundet omkring det lille torv.

- De finder fire projektiler. Det betyder formentlig, at der er afgivet fire skud, siger betjentenes forsvarer, Torben Koch, til tv2.dk.

Advokat: Ikke bekymrende

At betjentene altså ikke kan redegøre for det sidste og fjerde skud finder han ikke er bekymrende - betjentene er mærkede af den spændte situation, og derfor er det helt normalt, at antallet af skud ikke står helt klart i hukommelsen, forklarer han.

Hvornår det fjerde skud skulle være faldet, ved han ikke - men Torben Koch tøver alligevel ikke med at afvise, at hans klienter kan have begået noget forkert. Også selvom flere vidner mener at have hørt et sidste skud, efter at Muammer Arslan var ramt og faldet omkuld.

- De to betjente er lige i nærheden, da de bliver tilkaldt til værtshusuorden og måske værtshusslagsmål. Da de kort efter svinger ind til kantstenen, ser de to mænd gå roligt ud fra værtshuset, uden der tilsyneladende er nogen problemer. Pludselig sker der det, at den ene mand trækker en stor kniv frem og stikker ud efter dørmanden. De ser, at han stikker ud mod ham med en underhåndsfatning, siger Torben Koch.

Betjentene frygter ifølge Torben Koch for dørmandens liv, og det får dem begge til at trække deres tjenestevåben.

- De råber flere gange: Smid kniven, smid kniven! Hvis du ikke smider kniven, så skyder vi, siger Torben Koch.

Men Muammer Arslan smider ikke kniven - og han holder stadig fast på den, da den yngre betjent ifølge sin egen forklaring affyrer et varselsskud lige op i luften. Måske er han ved at vende sig mod dørmanden, mener betjentene, og også den ældre betjent trykker på aftrækkeren.

- Han skyder en gang, men kan ikke se, om han rammer. Så skyder han igen, og manden falder om, siger Torben Koch.

Blandt Muammer Arslan's venner og familie erkender man, at det er forkert, at han både har og stikker med kniven - men samtidig er man enige om, at politiets skud er helt ude af proportioner. Både det, at de i det hele taget trækker pistolerne og for eksempel ikke peberspray - men også det, at de mindst to og måske også tre gange retter deres våben direkte mod den 48-årige mand, inden de trykker på aftrækkeren.

DUP holder kortene tæt

Som i alle sager, hvor en betjent affyrer sit våben, bliver skuddene i Slagelse nu undersøgt af Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Men herfra lyder det fra chefkonsulent Kristian Palmann Jensen, at hverken antallet af skud, retningen af dem eller nærmere detaljer om Muammer Arslans kvæstelser vil blive offentliggjort før om tidligst et par måneder.

Først da vil resultatet af DUP's efterforskning blive overdraget til Statsadvokaten, og herefter er det op til Statsadvokaten at beslutte, om der skal rejses tiltale mod en eller begge betjente.

- Efterfølgende kan man godt overveje, om de kunne have brugt mindre magtanvendelse, men begge betjente skønner, at en mands liv kan være i fare. Jeg mener ikke, at mine klienter kunne have handlet anderledes i den situation, siger Torben Koch og henviser til, at Muammer Arslan når at blive sigtet for forsøg på manddrab og fremstillet i grundlovsforhør 'in absentia', inden han dør af sine kvæstelser.

Knivudfald efterforskes som drabsforsøg

Sagen om Muammer Arslans knivstik mod dørmanden på The Old Irish Pub bliver efterforsket af Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi. Herfra ønsker vicepolitikommissær Søren Ravn ikke at gå i detaljer med efterforskningen.

Peter Blak, der er indehaver af værtshuset, forklarer til tv2.dk, at den 48-årige ikke tidligere havde lavet ballade på baren.

- Han blev afvist hos os, men han havde ikke lavet ballade før, vi kendte ham ikke i forvejen. Vi har set overvågningen igennem, og vores dørmænd håndterede sagen rigtigt, har han tidligere sagt han til tv2.dk.

/ritzau