4.547 nye jobs i Region Sjælland

I 2016 var der en rekordhøj stigning i antallet af jobs i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

4.547.

Så mange nye arbejdspladser blev der skabt i private virksomheder i Region Sjælland sidste år.

I alt var der, hvad der svarer til 152.173 fuldtidsstillinger i områdets virksomheder, og det betyder, at der er kommet 3,1 procent nye jobs i regionen.

Det viser en ny undersøgelse fra Væksthus Sjælland.

Folk har fået mod

Den store vækst i antallet af jobs er positivt for hele regionen, mener Jens Stenbæk (V), der er regionsrådsformand og formand for Vækstforum Sjælland.

- Det er godt for hele regionen, at virksomhederne ansætter flere folk, og at mange har fået mod på at starte op som iværksættere, siger han i en pressemeddelelse. 

Bygge, anlæg og service

De mange nye stillinger er primært inden for bygge og anlæg og forskellige former for servicejobs.

Og det tyder godt for virksomhedernes generelle forfatning.

- Vækst i erhvervsservice er som regel et tegn på, at det går godt i virksomhederne. Når der er generel vækst i erhvervslivet, så stiger virksomhedernes efterspørgslen efter serviceydelser i form af fx revision, IT og rengøring. Så at erhvervsservice vokser viser, at der er gang i hjulene rundt omkring, udtaler Mads Váczy Kragh, der er direktør i Væksthus Sjælland.

Anden største stigning

Oven på nogle år med økonomisk krise er der kommet jobvækst over hele landet.

Med sidste års store stigning i antallet af jobs, lægger region Sjælland sig dog i førersædet, kun overgået af Region Hovedstaden.

Og her stopper jobfesten formodentlig ikke.

- Region Sjællands virksomheder er for alvor kommet på omgangshøjde. Og jeg tror, at der vil komme endnu flere job i de kommende år, blandt andet med store anlægsarbejder som den nye Storstrømsbro, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.