45 syge af babymajs

Fødevarestyrelsen mistænker thailandske babymajs for at have gjort 45 mennesker syge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lige nu ligger 45 danskere syge med alvorlige maveonder - sandsynligvis efter at have spist rå babymajs.

 

Fødevarestyrelsen har mistanke om, at der kan være den sygdomsfremkaldende bakterie Shigella i flere partier babymajs fra Thailand. Mistanken er opstået, fordi cirka 45 personer er blevet syge med voldsom diarré, og otte personer er indtil nu fundet positive for Shigella.

 

Hvis babymajs, med Shigella indtages, så kan det give kraftig diarré eller blodig diarré samt voldsomme mavesmerter, opkastninger og feber.

 

De mistænkte partier af babymajs er importeret af Lemcke A/S, Grønttorvet, og distribueret via grossister til blandt andet cateringvirksomheder, restauranter og detailbutikker over hele landet.

 

Salget af de mistænkte grøntsager er stoppet, og partierne er ved at blive trukket tilbage.

 Fødevarestyrelsen anbefaler, at man koger ferske babymajs i et minut, indtil mistanken er afklaret. Kogning vil dræbe eventuelle Shigella-bakterier. Samtidig skal man være opmærksom på en god køkkenhygiejne, så bakterien ikke sendes videre til køkkenredskaber og andre fødevarer.

 

Hvis man har spist rå babymajs og bliver syg med de nævnte symptomer, bør man kontakte sin læge.

  


Nyhedsoverblik