4.400 på Facebook støtter Falck-reddere

4.400 bruger internet-mødestedet "Facebook" til at støtte de udliciterede Falck-reddere i Region Sjælland, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Jeg vil have en redder. Ikke en samarit, når jeg ringer efter en ambulance på 112."Sådan lyder meldingen fra 4.400 danskere, der bruger internetsiden Facebook til at støtte de udliciterede Falck-reddere i Region Sjælland.

Der sker i protest mod det svenske firma Samariten, der foreløbig har vundet slaget om hvem, der skal stå for ambulancekørslen i Region Sjælland.

Stifteren bag initiativet, Falck-redder i Nordjylland, Mikkel Vibe Poulsen, er yderst positivt overrasket over de mange medlemmer, der støtter hans idé.

- Jeg føler gruppen gør en forskel. Det er, så vidt jeg ved, det eneste sted, hvor der er gang i en debat blandt almindelige borgere. Det er vigtigt at få talt både for og imod en sådan en vigtig beslutning og få klarlagt, hvad det helt præcist kommer til at betyde for den enkelte borger, hvis licitationen ender med at gå til Samariten, siger Mikkel Vibe Poulsen til Nyhedsbrevet 3F.