400 i protest mod gebyr

Et nyt gebyr gør, at virksomheder skal betale for at bruge genbrugspladserne - uanset om de rent faktisk benytter dem eller ej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Virksomhederne i Vordingborg, Næstved og Ringsted skal fra i år betale et fast gebyr for benyttelse af de kommunale genbrugspladser, og det kritiseres stærkt af virksomhederne selv. 

Det er det kommunale affaldsselskab FASAN, som står bag beslutningen, og i protest har Freddy Blak, Næstved, nu startet en bevægelse kaldet "Skyd fasanen".

Protestbevægelsen blev startet for to uger siden, men har allerede fået op mod 400 støtter.

- Det er dybt urimeligt. Jeg har ikke noget imod, at man, hvis man kommer og bruger genbrugsstationen, skal betale for at læsse sine ting af, men for folk, der aldrig nogensinde kommer her, der er det et forkert retfærdighedsprincip, siger Freddy Blak.

Jørn Hansen er autolakerer i Gelsted og er en af dem, der er blevet pålagt gebyret.
 
Han kan af sikkerhedshensyn ikke selv køre de farlige kemikalier såsom fortynder fra værkstedet til genbrugspladsen og må derfor betale for at få dem kørt væk.

Genbrugspladsen har hans arbejdsplads altså ingen gavn af.

Per Andersen, som er bestyrelsesformand i FASAN, erkender, at der ikke kan opnås en løsning, som tilfredsstiller alle.

Men han pointerer, at virksomhederne på denne måde betaler det samme beløb som private betaler over skatten for at benytte genbrugspladserne.

Man kan tilslutte sig foreningen på denne email-adresse: mep@freddyblak.dk