3F anker strømulykke til Højesteret

3F anker nu en sagen om Thomas Mulvad Knudsen, der blev invalid som 21-årig efter en strømulykke, men ingen erstatning får.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For ni år siden fik Thomas Mulvad Knudsen fra Ringsted 380 volt igennem sig, da han gjorde rent på McDonalds i Solrød. Fagforbundet 3F har siden 2004 kæmpet for, at han fik anerkendt tabt erhvervsevne som følge af ødelagte nervebaner. Men landsretten afviste for nylig, at skaderne er opstået i forbindelse med ulykken.

Den afgørelse anker 3F anker nu til Højesteret, skriver Nyhedsbrevet 3F. 

Thomas Mulvad Knudsen, der i dag er 31 år, har i ni år kæmpet for at få anerkendt tab af erhvervsevne, og han er særdeles glad for beslutningen.

- Det er helt vildt dejligt. Jeg kan slet ikke samle tankerne, så glad er jeg for, at 3F anker sagen, siger Thomas Mulvad Knudsen, der er på førtidspension.

Næstformand i 3F Steen Andersen kalder det rystende, at Østre Landsret har frifundet Ankestyrelsen.

- Det er horribelt, at en ung mand, der er udsat for en arbejdsulykke, hvor han får 380 volt igennem sig og får anerkendt arbejdsskaden og tilkendt mén-erstatning, alligevel får afvist erstatning for sin ødelagte evne til at klare et arbejde. I særdeleshed, når han i dag er gået på førtidspension på grund af arbejdsulykken, siger Steen Andersen til Nyhedsbrevet 3F.

Steen Andersen pointerer, at normalt fungerer Arbejdsskadesikringsloven sådan, at når man som Thomas efter Arbejdsskadesikringsloven har en anerkendt skade, så skal Ankestyrelsen med overvejende sandsynlig bevise, at hans gener skyldes noget andet end ulykken.

- Det har Ankestyrelsen ikke gjort. Derfor er landsretsdommen helt urimelig, og derfor anker vi sagen til Højesteret, hvor vi håber at få en rigtig erstatning - nemlig penge - hjem til Thomas, siger Steen Andersen.

Thomas Mulvad Knudsen har varige muskelskader i nakke, ryg og skulder og har fået ødelagt hukommelsen på grund af ødelagte nervebaner.